| Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
iannag vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Κυρ Ιαν 08 2012, 11:56 | |
| Σύμφωνα με το πρώτο ποστ του Χρήστου οι λάμπες και οι τρόποι για να μειώσεις την κατανάλωση είναι αρκετοί. Εγώ πριν πάρω αυτές http://www.ebay.com/itm/2x-1156-1295-Ba15s-New-13-5050-SMD-Type-LED-Tail-Bulbs-AMBER-/390376829052?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item5ae445b07c ρώτησα τον πωλητή για το πόσο καταναλώνει η κάθε λάμπα και μου απάντησε 1,6W. Δηλαδή κατα 19,4W μείωση της κατανάλωσης ανα λάμπα, 77,6W σύνολο μόνο απο τα φλας. Δεν είμαι και εξπέρ στα ηλεκτρολογικά (και στα μαθηματικά) αλλά αυτό δεν είναι δραματική μείωση; Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Φιλικά πάντα. |
|
| |
nikos147 vstromhellasforum Enthusiast
Registration date : 06/08/2010
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Κυρ Ιαν 08 2012, 12:34 | |
| - iannag έγραψε:
- Σύμφωνα με το πρώτο ποστ του Χρήστου οι λάμπες και οι τρόποι για να μειώσεις την κατανάλωση είναι αρκετοί. Εγώ πριν πάρω αυτές http://www.ebay.com/itm/2x-1156-1295-Ba15s-New-13-5050-SMD-Type-LED-Tail-Bulbs-AMBER-/390376829052?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item5ae445b07c ρώτησα τον πωλητή για το πόσο καταναλώνει η κάθε λάμπα και μου απάντησε 1,6W. Δηλαδή κατα 19,4W μείωση της κατανάλωσης ανα λάμπα, 77,6W σύνολο μόνο απο τα φλας. Δεν είμαι και εξπέρ στα ηλεκτρολογικά (και στα μαθηματικά) αλλά αυτό δεν είναι δραματική μείωση; Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Φιλικά πάντα. Για χαριν συζητησης όμως θα κανω και τον αντιλογο... προσπαθουμε να ριξουμε την κατανάλωση για να μην ζοριζουμε την μπαταρια και "πεθαινει" νωρις...με δυο ζευγαρια απο αυτα που ποσταρισες αγοραζεις μια νεα μπαταρια!! υ.γ: Αυτα που ποσταρισες κανουν για Κ9?? |
|
| |
krisberis Member
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Κυρ Ιαν 08 2012, 12:43 | |
| - krisberis έγραψε:
- Εγω μπροστα εβαλα AYTA με λιγο ξυσιμο στις γωνιες
και το αποτελεσμα
Οι λεντοταινιες που εχουν τα μικρα λεντ 3528 εχουν 4,8W ανα 60 λεντ αρα σχεδον 0,08W ανα λεντ, αυτες που εχουν τα μεγαλα λεντ 5050 εχουν 14,4W ανα 60 λεντ αρα σχεδον 0,24W ανα λεντ, οι αριθμοι ειναι απο μερικες λεντοταινιες που βρηκα εγω μπορει να βρειτε και διαφορετικους απλα να δειτε περιπου ποσα W ειναι ενα λεντ. τωρα αν βαλεις και κυκλωματα και αντιστασεις δεν ξερω απολυτα αλλα εγω που εχω το πανελ με 36 μικρα λεντ και χονδρικα να το βαλω 0,15(που πολυ ειναι) ανα λεντ εχουμε 0,15*36=5,4W το οποιο παλι ειναι σχεδον το 1/4 της καταναλωσης της πυρακτωσεως. ΑΑ και κατι που βρηκα - ένας λαμπτήρας LED δίνει 6 φορές τον ίδιο φωτισμό σε σύγκριση με έναν λαμπτήρα πυρακτώσεως στα ίδια Watt (οποτε αν ηταν 21W τα λεντακια θα τυφλωναν) |
|
| |
george kastoria Member
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Κυρ Ιαν 08 2012, 12:48 | |
| καλημερα παιδια εχει δει κανεις H3 σε LED για προβολακια? |
|
| |
krisberis Member
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Κυρ Ιαν 08 2012, 13:04 | |
| - george kastoria έγραψε:
- καλημερα παιδια εχει δει κανεις H3 σε LED για προβολακια?
Καληερα Γιωργο! Ριξε μια ματια Εδω και Εδω μπορει να σου αρεσει τιποτες!! |
|
| |
george kastoria Member
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Κυρ Ιαν 08 2012, 13:08 | |
| - krisberis έγραψε:
- george kastoria έγραψε:
Καληερα Γιωργο! Ριξε μια ματια Εδω και Εδω μπορει να σου αρεσει τιποτες!! καλημερα χρηστο ολα καλα τι γινετε αυριο θα παω για τον κονεκτορα εμεις θελουμε 8 ζευγη λαμπες |
|
| |
krisberis Member
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Κυρ Ιαν 08 2012, 13:19 | |
- krisberis έγραψε:
Καληερα Γιωργο! Ριξε μια ματια Εδω και Εδω μπορει να σου αρεσει τιποτες!! καλημερα χρηστο ολα καλα τι γινετε αυριο θα παω για τον κονεκτορα εμεις θελουμε 8 ζευγη λαμπες ολα καλα!! Τι σχεδιαζεται να φωτησετε την χιονισμενη Καστορια? |
|
| |
george kastoria Member
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Κυρ Ιαν 08 2012, 13:24 | |
| - krisberis έγραψε:
- krisberis έγραψε:
Καληερα Γιωργο! Ριξε μια ματια Εδω και Εδω μπορει να σου αρεσει τιποτες!! καλημερα χρηστο ολα καλα τι γινετε αυριο θα παω για τον κονεκτορα εμεις θελουμε 8 ζευγη λαμπες ολα καλα!! Τι σχεδιαζεται να φωτησετε την χιονισμενη Καστορια? φιλε θελουμε να τα περασουμε σε 4vstrom μηπως θελουνε να βαλουμε ρελε? |
|
| |
jk_prince vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Κυρ Ιαν 08 2012, 13:28 | |
| κανενας απο Πατρα που μπορει να κανει την αλλαγη απο κιτρινα led σε κοκκινα στη περιοχη της Πατρας για το γνωστο κολοφαναρο???? |
|
| |
krisberis Member
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Κυρ Ιαν 08 2012, 13:53 | |
- krisberis έγραψε:
- krisberis έγραψε:
Καληερα Γιωργο! Ριξε μια ματια Εδω και Εδω μπορει να σου αρεσει τιποτες!! καλημερα χρηστο ολα καλα τι γινετε αυριο θα παω για τον κονεκτορα εμεις θελουμε 8 ζευγη λαμπες ολα καλα!! Τι σχεδιαζεται να φωτησετε την χιονισμενη Καστορια? φιλε θελουμε να τα περασουμε σε 4vstrom μηπως θελουνε να βαλουμε ρελε? Άρα 4ζευγη! Για ρελε δεν ξέρω, Νομίζω δεν θα χρειαστεί! |
|
| |
iannag vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Κυρ Ιαν 08 2012, 14:30 | |
| - nikos147 έγραψε:
- ......
....... Για χαριν συζητησης όμως θα κανω και τον αντιλογο... προσπαθουμε να ριξουμε την κατανάλωση για να μην ζοριζουμε την μπαταρια και "πεθαινει" νωρις...με δυο ζευγαρια απο αυτα που ποσταρισες αγοραζεις μια νεα μπαταρια!!
υ.γ: Αυτα που ποσταρισες κανουν για Κ9?? Βασικά το ξέρω οτι είναι πολύ ακριβά αλλά επειδή έχω αλλάξει τα μπροστινά φλας σε μικρότερα και κολλητά στο φεριγκ ήταν τα μοναδικά λαμπάκια μπου χωρούσαν να μπουν και γιαυτό τα πήρα. Όσο για το αν κάνουν για Κ9 πιστεύω οτι δεν κάνουν γιατί το κούμπωμα τους είναι BA15s ενώ τα Κ9 θέλουν με κούμπωμα BAU15s. Πάτα BAU15s led στο Ebay και θα σου βγάλει αρκετά. |
|
| |
nikolasr200 vstromhellasforum Fanatic
Τόπος : Αθήνα Registration date : 10/10/2010
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Κυρ Ιαν 08 2012, 20:03 | |
- krisberis έγραψε:
Καληερα Γιωργο! Ριξε μια ματια Εδω και Εδω μπορει να σου αρεσει τιποτες!! καλημερα χρηστο ολα καλα τι γινετε αυριο θα παω για τον κονεκτορα εμεις θελουμε 8 ζευγη λαμπες Γιώργο αυτές http://www.ebay.com/itm/2x-H3-68-SMD-LED-Fog-Head-Light-Headlight-Lamp-Bulb-12V-/150606205668?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item2310d452e4 που σου έβαλε ο Χρήστος, από άλλο πωλητή όμως, τις αγόρασα εγώ για τα Hella αλλά δεν χωράνε.. δεν δοκίμασα αν χωράνε σε κάποια άλλη υποδοχή ωστόσο.. |
|
| |
krisberis Member
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Κυρ Ιαν 08 2012, 20:28 | |
| - nikolasr200 έγραψε:
- krisberis έγραψε:
Καληερα Γιωργο! Ριξε μια ματια Εδω και Εδω μπορει να σου αρεσει τιποτες!! καλημερα χρηστο ολα καλα τι γινετε αυριο θα παω για τον κονεκτορα εμεις θελουμε 8 ζευγη λαμπες Γιώργο αυτές http://www.ebay.com/itm/2x-H3-68-SMD-LED-Fog-Head-Light-Headlight-Lamp-Bulb-12V-/150606205668?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item2310d452e4 που σου έβαλε ο Χρήστος, από άλλο πωλητή όμως, τις αγόρασα εγώ για τα Hella αλλά δεν χωράνε.. δεν δοκίμασα αν χωράνε σε κάποια άλλη υποδοχή ωστόσο.. Αυτη ειναι 5,3cm 0,3cm ποιο μικρη απο την αλλη! Αν μπορει καποιος να μετρησει την παλια λαμπα? |
|
| |
george kastoria Member
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Κυρ Ιαν 08 2012, 21:07 | |
| - krisberis έγραψε:
- nikolasr200 έγραψε:
- krisberis έγραψε:
Καληερα Γιωργο! Ριξε μια ματια Εδω και Εδω μπορει να σου αρεσει τιποτες!! καλημερα χρηστο ολα καλα τι γινετε αυριο θα παω για τον κονεκτορα εμεις θελουμε 8 ζευγη λαμπες Γιώργο αυτές http://www.ebay.com/itm/2x-H3-68-SMD-LED-Fog-Head-Light-Headlight-Lamp-Bulb-12V-/150606205668?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item2310d452e4 που σου έβαλε ο Χρήστος, από άλλο πωλητή όμως, τις αγόρασα εγώ για τα Hella αλλά δεν χωράνε.. δεν δοκίμασα αν χωράνε σε κάποια άλλη υποδοχή ωστόσο.. Αυτη ειναι 5,3cm 0,3cm ποιο μικρη απο την αλλη! Αν μπορει καποιος να μετρησει την παλια λαμπα? OK ευχαριστω για την πληροφορια αυριο καποια στιγμη την βγαζω καιτην μετραω |
|
| |
krisberis Member
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Κυρ Ιαν 08 2012, 21:10 | |
| |
|
| |
V-Tom vstromhellasforum Enthusiast
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Κυρ Ιαν 08 2012, 23:03 | |
| άστο γιώργο, την μέτρησα εγώ για σένα, μιας και την είχα εύκαιρη.... είναι ΜΟΛΙΣ 3,9 εκατοστά!!!! Κύριοι, ιδού η συνηθισμένη λάμπα Η3 για προβολάκια, των 55 watt..... |
|
| |
nikolasr200 vstromhellasforum Fanatic
Τόπος : Αθήνα Registration date : 10/10/2010
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Κυρ Ιαν 08 2012, 23:32 | |
| - nikolasr200 έγραψε:
- krisberis έγραψε:
Καληερα Γιωργο! Ριξε μια ματια Εδω και Εδω μπορει να σου αρεσει τιποτες!! καλημερα χρηστο ολα καλα τι γινετε αυριο θα παω για τον κονεκτορα εμεις θελουμε 8 ζευγη λαμπες Γιώργο αυτές http://www.ebay.com/itm/2x-H3-68-SMD-LED-Fog-Head-Light-Headlight-Lamp-Bulb-12V-/150606205668?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item2310d452e4 που σου έβαλε ο Χρήστος, από άλλο πωλητή όμως, τις αγόρασα εγώ για τα Hella αλλά δεν χωράνε.. δεν δοκίμασα αν χωράνε σε κάποια άλλη υποδοχή ωστόσο.. να διευκρινίσω μόνο, ότι αυτές που λέω ότι δε χωράνε στα Hella, δεν χωράνε λόγω....φάρδους..!!! έχουν τόσα πολλά Led, και τις έχουν κάνει τόσο "χοντρές" που δεν μπαίνουν...στην τρύπα..!!!!!!!!!!! δεν ξέρω αν δεν χωράνε και λόγω.....μήκους..!! σκεφτόμουν να πάρω τις πιο λεπτές, για να τις βάλω στα Hella, επειδή δεν με ικανοποιούσε ο φωτισμός τους στην παλιά θέση, αλλά τώρα που άλλαξα θέση τα Hella, νομίζω ότι αξιοποιείται και καλύτερα ο φωτισμός τους.. |
|
| |
krisberis Member
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Δευ Ιαν 09 2012, 00:08 | |
| Οποτε μετρηστε και μια διαμετρο ετσι να υπαρχει!! Υπαρχει καποια τρυπα στα προβολακια που μπαινει η λαμπα σωστα? μετρηστε την διαμετρο απ'αυτην καλυτερα. |
|
| |
terino gold member
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Δευ Ιαν 09 2012, 00:10 | |
| Στα Hella Micro DE η τρύπα είναι τετράγωνο, 15mm X 14mm! |
|
| |
krisberis Member
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Δευ Ιαν 09 2012, 00:26 | |
| Αρα αυτοματως παει η διαμετρος στα 14χιλ. δυσκολα τα πραγματα με αυτα τα νουμερα. |
|
| |
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Δευ Ιαν 09 2012, 00:35 | |
| τα προβολάκια που έχουμε με τον george kastoria και zagaro, είναι αυτά... Αυτά έχουν στρογγυλή υποδοχή, η οποία είναι λίγο μικρότερη από το δαχτυλίδι της λάμπας. Κι επειδή έχω xenon φώτα συγκλίνω προς την αγορά αυτών των λαμπών που είναι 6000Κ.... πιστεύω πως χωράνε.... 2 x Car 28 LED SMD 6000K White H3 Fog Light Bulbs 12V Υπάρχουν έτοιμες εδώ και μερικούς μήνες και οι βάσεις του bozou... |
|
| |
krisberis Member
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Δευ Ιαν 09 2012, 00:46 | |
| Αυτα Βρηκα με περιπου ιδια νουμερα 31,7mm(ελπιζω να χωρανε +2χιλιοστα μεσα) με 13mm |
|
| |
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Δευ Ιαν 09 2012, 00:59 | |
| krisberis το μήκος δεν μας ενοχλεί ιδιαίτερα, έχει αρκετό εσωτερικό χώρο το προβολάκι, πρέπει να προσέξουμε περισσότερο το πόσο "χοντρές" είναι οι λάμπες, όπως είπε πριν και ο nikolas... θα μετρήσω αύριο το "βάθος" από το συγκεκριμένο προβολάκι μέχρι το κρύσταλλο, την ακριβή διάμετρο υποδοχής της λάμπας και θα ενημερώσω... |
|
| |
V - NIGHTHAWK vstromhellasforum Fanatic
Ηλικία : 40 Τόπος : Από τον άλλο κόσμο κουφάλες..... κάμπος Registration date : 06/07/2011
| Θέμα: Απορία σύνδεσης καθρέπτες LED - φλάς LED - φλασέρ~~~~~ Δευ Ιαν 16 2012, 15:20 | |
| Καλησπέρα αδέλφια.... όπως λέει και το τόπικ έχω κάποιες απορίες.... αγόρασα αυτά τα φλάς LED http://www.moto-accessories.gr/products/plas_kai_baseis/clever_plas_me_led_0098_force_black και πήρα και αυτούς τους καθρέπτες με LED http://www.motoraid.eu/shop/product_info.php?products_id=3245 και πήρα και ενα φλασέρ γιατί είναι όλα LED.... τώρα η απορία μου είναι η εξής.... 1ον: τα καλώδια απο τους καθρέπτες που θα τους συνδέσω για να ανάβουνε μαζί με τα φλάς ? 2ον: με το που θα τα έχω στα χέρια μου τα φλάς και τους καθρέπτες , τα συνδέω και βάζω και το φλασέρ στην θέση της μαμάς φλασέρ και όλα κομπλέ? 3ον: αγόρασα και αυτο το φανάρι για στόπ με LED http://www.motoraid.eu/shop/product_info.php?products_id=1455 αυτο το φανάρι όπως ξεσύνδεσα της μαμάς το φανάρι έτσι με τον ίδιο τρόπο θα συνδέσω και το καινούργιο? Υ/Γ: αν δεν τα εξηγώ καλά πείτε μου να τα πω διαφορετικά!!! Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!! Μην με Κράξετε αν είμαι λίγο άσχετος!!! |
|
| |
gmavrid gold member
Ηλικία : 44 Τόπος : Σέρρες-Θεσσαλονίκη Registration date : 20/02/2008
| Θέμα: Απ: Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... Δευ Ιαν 16 2012, 15:27 | |
| |
|
| |
| Μη ζορίζετε τα ηλεκτρικά!!! LED παντού... | |
|