ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηΗμερολόγιοΕγγραφήΣύνδεση

Μοιραστείτε | 
 

 Μοτοσυκλετιστικές, γαστριμαργικές εμπειρίες...

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
stam
vstromhellasforum Fanatic
vstromhellasforum Fanatic


Ηλικία : 32
Τόπος : πάνω στη σέλα...
Registration date : 19/11/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Μοτοσυκλετιστικές, γαστριμαργικές εμπειρίες...   Δευ Μαρ 19 2012, 22:43

Ξέρω είμαι σε μοτοσυκλετιστικό φόρουμ, ξέρω, οι περισσότεροι είναι άντρες, αλλά ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι ανάμεσά σας που γουστάρουν να μαγειρεύουν, και μάλλον μισούν να πλένουν τα πιάτα (όπως εγώ)...
απόψε λοιπόν λέω να γράψω κάτι για φαγητό (και όχι για το πως θα πλύνουμε τα πιάτα...).

σε μία μικρής έκτασης κουζίνα, που ανταποκρίνεται πιο πολύ στα πλαίσια της φοιτητικής κουζίνας, γίνεται προσεκτική επιλογή για το τι θα γεμίσεις τα λιγοστά ντουλάπια σου, αλλά και το τι θα φτιάξεις με όσο το δυνατόν λιγότερα άπλυτα, και σε σύντομο χρόνο...

Μία από τις αγαπημένες μου, εύκολες συνταγές είναι η παρακάτω και περιλαμβάνει τα εξής υλικά:

Κοτόπουλο φιλέτο
ρύζι
καλαμπόκι κατεψυγμένο
σταφίδες
κουκουναρόσπορος
λιαστές ντοματούλες σε βαζάκι
κρέμα γάλακτος

αλάτι
πιπέρι
ξερό σκόρδο
ξερό κρεμμύδι
σινάπι τριμμένο
δεντρολίβανο
κόλιανδρο

τα παραπάνω 5 μυρωδικά μπορούμε να τα βρούμε και ανάμεικτα σε mix μπαχαρικών για φαγητό.

ΣΤην προετοιμασία του φαγητού κόβουμε σε κυβάκια το κοτοπουλάκι και το γεμίζουμε με τα μπαχαρικά μας.

Μαγειρεύουμε το ρύζι μαζί με τις σταφίδες το κουκουνάρι και το καλαμπόκι και μία πρέζα αλάτι (όλα σε σχετικές ποσότητές, ανάλογα με το γούστο μας). κάπου στα μισα του μαγειρέματος, σε αντικολητικο τηγάνι με λιγο λάδι στην επιφάνεια, ρίχνουμε το κρεατάκι και αρχίζει να ασπρίζει. το περιστρέφουμε να πιάσει απ' όλες τις μεριές και το αφήνουμε να κάνει μετά τα δικά του... θα βγάλει το ζουμάκι του, και μαζί με το λίγο λαδάκι και τα μπαχαρικά θα κάνει σαν σάλτσα...



δίπλα πρέπει να κοντεύει το ρύζι, το κλείνουμε και ετοιμαζόμαστε να γίνει και το κοτόπουλο, ψιλοκόβοντας μερικές λιαστές ντοματούλες.

όταν πια ετοιμαστεί και το κοτόπουλο ρίχνουμε το ρύζι, μαζί με τις ντοματούλες και την κρέμα γάλακτος, και τα αφήνουμε όλα να δέσουν για κανά 5λεπτάκι...

μετά η κρέμα πήζει, δένουν όλα μαζί και είναι έτοιμο... κλείνουμε, και σερβίρουμε....




με 550 γρμ κοτόπουλο και μία γεμάτη κούπα ρύζι, έφτιαξα την ποσότητα που βλέπετε που βέβαια δεν ξέρω αν αποδίδει καλά η φωτογραφία, αλλά φτάνει για δύο καλές μεριδούλες....!

και επειδή μόλις έφαγα, μπορώ να πω πως είναι αρκετά χορταστικό για βράδυ!!!! What a Face What a Face
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
aristrom
vstromhellasforum Enthusiast
vstromhellasforum Enthusiast


Ηλικία : 50
Τόπος : Αιγιο
Registration date : 05/05/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μοτοσυκλετιστικές, γαστριμαργικές εμπειρίες...   Δευ Μαρ 19 2012, 23:14

bravvoo OK
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
man_OS
vstromhellasforum Fanatic
vstromhellasforum Fanatic


Ηλικία : 39
Τόπος : Αγ. Παρασκευή
Registration date : 23/08/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μοτοσυκλετιστικές, γαστριμαργικές εμπειρίες...   Τρι Μαρ 20 2012, 00:33

και λίγο άσπρο κρασάκι μέσα στο κοτοπουλάκι κι είσαι άρχοντας. Ο συνδυασμός κοτόπουλου, τσιγαρισμένου κρεμμυδιού και άσπρου κρασιού είναι ολδεμάνι
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.myspace.com/kontras
kopeli
vstromhellasforum Fanatic
vstromhellasforum Fanatic


Ηλικία : 41
Τόπος : GR-SKG
Registration date : 16/07/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μοτοσυκλετιστικές, γαστριμαργικές εμπειρίες...   Τρι Μαρ 20 2012, 00:37


Τέτοιο εφαγε η Μαντόνα κι'εκανε κορμί κολόνα.

Γειά σου ρε Σταμάτη με τα ωραία σου.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Highlander
vstromhellasforum Enthusiast
vstromhellasforum Enthusiast


Ηλικία : 41
Τόπος : Πάτρα
Registration date : 30/05/2011

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μοτοσυκλετιστικές, γαστριμαργικές εμπειρίες...   Τρι Μαρ 20 2012, 08:55

Η μαγειρική είναι ένα από τα αγαπημένα μου χόμπι και κάποια στιγμή για την κ@υλα θέλω να δουλέψω σε επαγγελματική κουζίνα.
Μη βαράτε αλλά δεν έχω το χρόνο να κάτσω να ξαναγράψω τις συνταγές, οπότε σας δίνω μόνο τα link:

Γαριδομακαρονάδα
http://forum.kakapaidia.gr/showthread.php?t=4046

Μοσχαρίσια ουρά μακαρονάδα
http://forum.kakapaidia.gr/showthread.php?t=4054

Φιλέτο κοτόπουλο με μακαρόνια στο γουόκ
http://forum.kakapaidia.gr/showthread.php?t=4084

Φτερούγες κοτόπουλου με μπύρα και ρύζι
http://forum.kakapaidia.gr/showthread.php?t=4088

Φιλέτο κοτόπουλο με ούζο φλαμπέ
http://forum.kakapaidia.gr/showthread.php?t=4089

Κιμάς για μπιφτέκια/ρολό/κεφτέδες
http://forum.kakapaidia.gr/showthread.php?t=4051

Ρολό κιμά με πατάτες και κεφαλοτύρι
http://forum.kakapaidia.gr/showthread.php?t=4052

Γεμιστά σε ξυλόφουρνο
http://forum.kakapaidia.gr/showthread.php?t=4047

Pizza Party σε ξυλόφουρνο
http://forum.kakapaidia.gr/showthread.php?t=4068

Έχω αρκετές ακόμα που πρέπει να γράψω, αλλά το χειμώνα μπορώ να μαγειρέψω, να βγάλω φωτό, αλλά δεν μπορώ να κάτσω να γράψω.
Αναμονή λοιπόν για αρκετές ακόμα που ήδη έχουν εκτελεστεί Smile

Edit: Άντε μία γρήγορη Smile

Φιλέτο κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας













Υλικά
Φιλέτο κοτόπουλο το κάθε στήθος κομμένο στα δύο για να γίνει πιο λεπτό.
Αλάτι
Πιπέρι
Παρμεζάνα
Φρέσκο δεντρολίβανο (προαιρετικό)

Πατάτες τηγανητές για συνοδευτικό (αν έχετε πιτσιρίκια)

Εκτέλεση

Αλατίζουμε και πιπερώνουμε τις φέτες από το φιλέτο.
Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Αφού κάψει λίγο, βάζουμε μία μία τις φέτες από το κοτόπουλο και περιμένουμε και ξεροψηθούν.
Μην ανησυχείτε δεν θα καεί.
Μόλις πάρει χρώμα και φαίνεται ότι έχει γίνει το γυρίζουμε από την άλλη.

Δεν θέλουμε να το ψήσουμε αργά, πρέπει να το θωρακίσουμε για να μην χάσει τα ζουμιά του και γίνει σαν σόλα.

Προσθέτουμε το φρέσκο δεντρολίβανο και περιμένουμε ελάχιστα να βγάλει τα αρώματά του και το αφαιρούμε πάλι.
Αφού πάρει το χρώμα της παραπάνω φωτογραφίας γυρνάμε αμέσως τούμπα τα φιλέτα και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Όταν η παρμεζάνα ξεκινήσει να λιώνει τουμπάρουμε πάλι τα φιλέτα και πασπαλίζουμε πάλι την πλευρά που έχει μείνει.
Τέλος, τούμπα ακόμα μία φορά να κάνει κρούστα συμπληρωθεί η κρούστα.

Εύκολη, γρήγορη και υπέροχη συνταγή.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές αν έχουμε πιτσιρίκια ή αν δεν κάνουμε δίαιτα Razz
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.gr
Επισκέπτ
Επισκέπτης



ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μοτοσυκλετιστικές, γαστριμαργικές εμπειρίες...   Τρι Μαρ 20 2012, 12:31

peinao
Stam, τα σέβη μου master! Πολύ καλή και εύκολη συνταγή (και φαίνεται και πεντανόστιμη). Θα την τιμήσω όσο συντομότερα μπορέσω Very Happy

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
matsos13
vstromhellasforum Enthusiast
vstromhellasforum Enthusiast


Ηλικία : 33
Τόπος : ΑΘΗΝΑ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Registration date : 31/07/2011

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μοτοσυκλετιστικές, γαστριμαργικές εμπειρίες...   Τρι Μαρ 20 2012, 16:08

βρε πανάθεμα σας κάποιοι εδώ μέσα κάνουν νηστεία....

Οπότε για αυτούς που εξακολουθούν να συνεχίζουν τη νηστεία μετά από αυτό το άρθρο ενα γλυκάκι σούπερ!!!!

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα

Υλικά

1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 ποτήρια ζάχαρη μαυρη
1 ποτήρι μελί
3 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 μεγάλη σοκολάτα υγείας
100 γρ αποφλοιωμένα αμύγδαλα
Ξύσμα απο ένα πορτοκάλι


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι να ζεσταθεί στο 3 τις κουζίνας κ προσθέτετε το σιμιγδάλι κ το ξύσμα κ το καβουρδίζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα ελαφρός κοκκινωπό χρώμα. Χαμηλώνετε στο 2 της κουζίνας και προσθέτετε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το μελί και τα αμύγδαλα και τον ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πιει το νερό του και να ξεκολλάει από τη κουτάλα. Το κατεβάζετε απο την φωτιά κ ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και ανακατεύετε ελαφρά
να σκορπίσουν σε όλο το μιγμα αλλά προσοχή οχι πολύ ανακάτεμα γιατί η σοκολάτα με το που θα πέσει μέσα θα λιώσει και με πολύ ανακάτεμα θα ομογενοποιηθεί και δεν θα κάνει τα "νερά" απο σοκολάτα που θέλουμε. Αδειάζεται σε φόρμα ή ατομικά δοχεία και αφήνεται να κρυώσει. Σερβίρεται με πασπαλισμένη κανέλα.


εδω εγω εχω βαλει 2 σοκολατες και αντι για νερα σοκολατας εχει νερα χαλβα Very Happy Very Happy

Τιπς

Για πιο ελαφριά γεύση μπορείτε είτε να βάλλεται λιγότερο λάδι ή ακόμα κ ηλιέλαιο.
Επίσης όσοι θέλετε τα αμύγδαλα καβουρντισμένα τα ρίχνεται και αυτά απο την αρχή.

Γενικώς μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές με αυτόν τον χαλβά. Οπότε αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει.
Αν αυτό που κάνατε δεν τρώγεται δεν πειράζει.
Αν πάλι βγει κάτι πολύ καλό μοιραστείτε το μαζί μας!!!


Έχει επεξεργασθεί από τον/την matsos13 στις Τρι Μαρ 20 2012, 22:21, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Highlander
vstromhellasforum Enthusiast
vstromhellasforum Enthusiast


Ηλικία : 41
Τόπος : Πάτρα
Registration date : 30/05/2011

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μοτοσυκλετιστικές, γαστριμαργικές εμπειρίες...   Τρι Μαρ 20 2012, 16:34

Αν και με τα γλυκά δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις (δεν φτιάχνω ποτέ, τρώω σπάνια) είναι από τα αγαπημένα μου σπιτικά γλυκά Smile

Μπράβο Smile
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.gr
sakk
Member
Member


Ηλικία : 32
Τόπος : ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ
Registration date : 18/02/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μοτοσυκλετιστικές, γαστριμαργικές εμπειρίες...   Δευ Απρ 09 2012, 19:47

ρε ψηλε τωρα καταλαβα πως ριχνεις τις γυναικες...ουτε το μποι σου ,ουτε η ομορφια σου!!!!
ελπιζω στο τελος να μην τις βαζεις να σου πλενουν τα πιατα πριν φυγουν το πρωι απο το σπιτι σου.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
stam
vstromhellasforum Fanatic
vstromhellasforum Fanatic


Ηλικία : 32
Τόπος : πάνω στη σέλα...
Registration date : 19/11/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μοτοσυκλετιστικές, γαστριμαργικές εμπειρίες...   Δευ Απρ 09 2012, 22:50

sakk έγραψε:
ρε ψηλε τωρα καταλαβα πως ριχνεις τις γυναικες...ουτε το μποι σου ,ουτε η ομορφια σου!!!!
ελπιζω στο τελος να μην τις βαζεις να σου πλενουν τα πιατα πριν φυγουν το πρωι απο το σπιτι σου.

να σαι καλά ρε σταθάκο... αλλά να ξέρεις ότι το πλύσιμο των πιάτων είναι το χειρότερο για μένα, οπότε το βάζω σαν όρο πριν μαγειρέψω....!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκέπτ
Επισκέπτης



ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μοτοσυκλετιστικές, γαστριμαργικές εμπειρίες...   Δευ Απρ 09 2012, 23:21

stam έγραψε:
sakk έγραψε:
ρε ψηλε τωρα καταλαβα πως ριχνεις τις γυναικες...ουτε το μποι σου ,ουτε η ομορφια σου!!!!
ελπιζω στο τελος να μην τις βαζεις να σου πλενουν τα πιατα πριν φυγουν το πρωι απο το σπιτι σου.

να σαι καλά ρε σταθάκο... αλλά να ξέρεις ότι το πλύσιμο των πιάτων είναι το χειρότερο για μένα, οπότε το βάζω σαν όρο πριν μαγειρέψω....!

Πωωωω, εγώ φίλε το έχω ξεκαθαρίσει απ' τη πρώτη στιγμή που τη γνώρισα... Έχω αλλεργία στο πλύσιμο των πιάτων!

Υ.Γ. Καμιά συνταγή για..... χταποδάκι έχεις να μας προτείνεις μάγειρα;
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
stam
vstromhellasforum Fanatic
vstromhellasforum Fanatic


Ηλικία : 32
Τόπος : πάνω στη σέλα...
Registration date : 19/11/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μοτοσυκλετιστικές, γαστριμαργικές εμπειρίες...   Τρι Απρ 10 2012, 00:18

dimnik83 έγραψε:
stam έγραψε:
sakk έγραψε:
ρε ψηλε τωρα καταλαβα πως ριχνεις τις γυναικες...ουτε το μποι σου ,ουτε η ομορφια σου!!!!
ελπιζω στο τελος να μην τις βαζεις να σου πλενουν τα πιατα πριν φυγουν το πρωι απο το σπιτι σου.

να σαι καλά ρε σταθάκο... αλλά να ξέρεις ότι το πλύσιμο των πιάτων είναι το χειρότερο για μένα, οπότε το βάζω σαν όρο πριν μαγειρέψω....!

Πωωωω, εγώ φίλε το έχω ξεκαθαρίσει απ' τη πρώτη στιγμή που τη γνώρισα... Έχω αλλεργία στο πλύσιμο των πιάτων!

Υ.Γ. Καμιά συνταγή για..... χταποδάκι έχεις να μας προτείνεις μάγειρα;

πολλές ρε φίλε....!

Η βάση είναι μία!
παίρνεις το χταπόδι, το ρίχνεις στην κατσαρόλα με νερό και μπόλικο ξύδι μέχρι να βράσει και να μαλακώσει...

μετά όλη την εβδομάδα μπορείς να το κάνεις διάφορες παραλαγές!
από ξυδάτο απλά, μέχρι με κοφτό μακαρονάκι και να τα αναμείξεις στην κατσαρόλα και να γίνει κοκκινιστό, επίσης κάποιοι προτιμούν να το ψιλοκόψουν και να το κάνουν με ρύζι και λίγο κρεμμυδάκι σαν πιλάφι... (παραλαγή των σουπιών με ρύζι...)
και φυσικά κρατάς και ένα ποδαράκι και το κάνεις ψητό είτε στο φούρνο είτε στη φωτιά...
πίστεψέ με, αν είναι βρασμένο, όλα τα παραπάνω γίνονται πολύ πιο γρήγορα αλλά ειδικά με το ψήσιμο στη φωτιά, ή στο φούρνο, μέσα σε λίγα λεπτά έχει κάνει ωραία κρούστα απέξω και από μέσα είναι αληθινό λουκούμι.........!

επίσης αν περισσέψει το ρυζάτο (τύπου σουπιές με ρύζι) που είπα πιο πάνω, παίρνεις λίγα καλαμάρια μεσαίου μεγέθους, και τα γεμίζεις με αυτό, προσθέτωντας λίγο κουκουνάρι, και λίγο μαιντανό... τα κλείνεις μπροστά με 2 οδοντογλυφίδες για να μη δραπετεύσει η γέμιση, και έχεις ένα φαγητό μούρλια.....!

ελπίζω να βοήθησα.... αν και ήμουν λίγο βιαστικός...
το βασικό είναι να έχεις κάποιον να σου πλένει τα πιάτα, κι εσύ όρεξη και φαντασία να αυτοσχεδιάσεις....!

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 

Μοτοσυκλετιστικές, γαστριμαργικές εμπειρίες...

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
 :: ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ.... :: Τέχνες..-
Μετάβαση σε: