ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηΗμερολόγιοΕγγραφήΣύνδεση

Μοιραστείτε | 
 

 ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ. ΙΣΧΥΕΙ????

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
V A G O S
Member
Member


Ηλικία : 38
Τόπος : ΛΕΩΝΙΔΙΟ - ΛΑΥΡΙΟ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ - Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης
Registration date : 15/02/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ. ΙΣΧΥΕΙ????   Κυρ Μαϊος 01 2011, 19:08

Το αναμεταδίδω ως το έλαβα. Δεν έχω γνώσεις να κρίνω τα περί πλαστικοποιήσεως...

Μαργαρίνη, μια πλαστική ουσία


Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης. Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.

Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση φαγώσιμου είδους. Προσέθεσαν κίτρινη χρωστική και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.

Γνωρίζετε την διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνης;

Συνεχίστε να διαβάζετε, έχει πολύ ενδιαφέρον


1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.


2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος, 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.


3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία.


4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά.


5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν.


6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει πιο νόστιμα.


7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατό χρόνων.


Cool Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέa (trans fatty acids).


9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου.



10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη).


11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές.



12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.



13) Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων.



14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.


Το πολύ ενδιαφέρον μέρος




Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό. Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της. Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωση (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους δομή) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα.
Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας.

Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής:
καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν.
Δεν σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικρό-οργανισμοί. Γιατί; Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης.


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
apopsi21
Member
Member


Ηλικία : 43
Τόπος : Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Registration date : 07/01/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ. ΙΣΧΥΕΙ????   Κυρ Μαϊος 01 2011, 22:03

affraid affraid
Πολυ καλή επισήμανση Βαγγο , αν καποιος ξερει, ας βοηθήσει με το να πει δυο λογια παραπανω
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
nikSalonik
Administrator
Administrator


Ηλικία : 55
Τόπος : Νεάπολη θεσσαλονίκη
Registration date : 09/10/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ. ΙΣΧΥΕΙ????   Κυρ Μαϊος 01 2011, 22:40

τι ειπε το newbeast την 24η/04/2011....



http://www.newsbeast.gr/health/arthro/159418/i-alitheia-gia-ti-margarini/

...η προσωπικη μου άποψη ειναι καπου ανάμεσα ...


και φυσικά ειμαι υπέρ της μεσογειακής διατροφής με χαμηλά λιπαρά πολλά όσπρια φρουτα και λαχανικά και ελάχιστο κοκκινο κρέας (μια φορα τη βδομαδα )...χωρις τηγάνι ...και πολλά ψάρια ειδικα μ αυτα που το ονομα τους αρχιζει απο "Σ" ..σαρδελλα - σαφριδι - σκουμπρι - σολομός(αυτος με μετρο)....


τις τεταρτες που παμε για ρετσινα και τσιπουρα ..ειμαι το "σπασικλάκι" lol! lol! lol!
σορρυ για το σπαμ ....


θενκς Βάγγο για την επισήμανση !!!!!

_________________
VIDEO απο τις εξορμησεις μας  

το καλύτερο  δ ώ ρ ο   σ 'εναν μοτοσυκλετιστή ειναι η ...επόμενη βόλτα...

   
...γιατι η ζωή ειναι σαν την μοτοσυκλέτα...δεν έχει όπισθεν !!!

τι κι αν εχω "μαυροπούλι"... ρε...Vstromhellasforum...μεσα μου κι εξω μου


Έχει επεξεργασθεί από τον/την niksalonik στις Κυρ Μαϊος 01 2011, 22:46, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://insuranceate.blogspot.com
pantelos
Member
Member


Ηλικία : 38
Τόπος : Θεσσαλονίκη
Registration date : 31/08/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ. ΙΣΧΥΕΙ????   Κυρ Μαϊος 01 2011, 22:45

Ένα κουτί μαργαρίνη που ξέχασα στο βάθος του ψυγείου είχε μουχλιάσει μετά από καιρό. Κλειστό κουτί στο ψυγείο.
Γκαράζ δεν έχω για να δοκιμάσω Very Happy

Με την ανάπτυξη του διαδικτύου γεμίσαμε διάφορες ανώνυμες ιστορίες
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
V A G O S
Member
Member


Ηλικία : 38
Τόπος : ΛΕΩΝΙΔΙΟ - ΛΑΥΡΙΟ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ - Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης
Registration date : 15/02/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ. ΙΣΧΥΕΙ????   Δευ Μαϊος 02 2011, 00:29

την απαντηση στο λινκ του σαλονικου την δινει η unilever η καταλαβα λαθος???
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Hypersonic
vstromhellasforum Enthusiast
vstromhellasforum Enthusiast


Ηλικία : 39
Τόπος : Πετρουπολη, Παιανια, Καλλιθεα
Registration date : 12/04/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ. ΙΣΧΥΕΙ????   Δευ Μαϊος 02 2011, 01:17

Παράθεση :
Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό.

Αυτο λεγεται χημεια ή φυσικη ή κατι αναμεσα.... Δεν ειναι κατι σατανικο....

CO = μονοξειδιο ανθρακα
CO2 = διοξειδιο ανθρακα

Ενα ατομο διαφορα εχουν... δε σημαινει κατι...

Οπως υπαρχουν αλλα χημικα στοιχεια/ενωσεις που εχουν την ιδια ποσοτητα ατομων, αλλα επειδη ειναι συνδεμμενα μεταξυ τους με διαφορετικο τροπο ειναι και διαφορετικα στοιχεια....

Η μαργαρινη ειναι ΦΥΤΙΚΟ λιπος και το βουτυρο ΖΩΙΚΟ λιπος....


Πλαστικο ειναι μονο το κουτι συσκευασιας....

Καλη ορεξη....
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
DeepBlue
Member
Member


Ηλικία : 49
Τόπος : Αργυρούπολη - Αθήνα
Registration date : 27/08/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ. ΙΣΧΥΕΙ????   Δευ Μαϊος 02 2011, 08:56


Χμμμ.... Σίγουρα ΔΕΝ είναι όλα ασπρο ή μαύρο, αλλα εγώ κάνω την άλλη σκέψη.
Οι μαργαρίνες γενικά φτιάχνονται απο ΣΠΟΡΕΛΑΙΑ, που στην κανονική τους μορφή, είναι ΑΚΑΤΑΛΗΛΑ για ανθρώπινη κατανάλωση και κανονικά θα τα πετάγανε ή θα τα χρησημοποιούσαν σέ άλλες χρήσεις εκτός τροφίμων (π.χ για κατασκευή σαπουνιών και καλυντικών). Μετά από (χημική) επεξεργασία γίνονται φαγώσιμα με την μορφή που ξέρουμε.
Η ερώτηση που κάνω εγώ είναι η εξής: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΣΠΟΡΕΛΑΙΑ ??
Το κλασικό βούτηρο είναι καλύτερο πιστέυω. Και πάντα ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ.


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://gr.linkedin.com/in/tzanlissotirios
z0rbas
Member
Member


Ηλικία : 36
Τόπος : Βόλος-Λάρισα- ΒΑΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
Registration date : 01/06/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ. ΙΣΧΥΕΙ????   Δευ Μαϊος 02 2011, 17:02

Με αυτά που θα πω ίσως θεωρηθώ γραφικός αλλα δυστυχως σε όρισμενα θέματα πλέον η απάντηση προκύπτει από το ερώτημα. Είχε και ο παππους μου στο χωριό μου "τέτοιο"?Και το τέτοιο αφορά πολλα προιόντα της εποχής μας και όχι μόνο προιόντα.

Για το συγκεκριμένο ο niksalonik το είπε ήδη. Μεσογειακή διατροφή. Αν διατρεφόμασταν σωστά ουτε χοληστερίνη, ουτε τριγλυκερίδια ουτε συμπληρώματα διατροφής θα χρειαζόμαστε.
Τι σημαίνει σπορελαια? Που τα ανακαλύψαμε εμεις που είμαστε 3η ελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο? Ποιοι μας τα πλασάρανε και ξεροτηγανίζουνε όλα τα φασφουνταδικα και τρώμε καρκίνο σε πίτα από όλα χωρίς κρεμμύδι, ή στεφανιαία νόσο σε ψωμάκι με ουγγαρέζα?
Τι πάει να πει μαργαρίνη?Δεν θέλω το βούτυρο επειδη ειναι ζωικό λίπος? Λαδάκι με ζαχαρίτσα με εβαζε η μανα μου εμένα στη φέτα στο ψωμί και ήταν και δικό μου κιόλας και δεν το χόρταινα. Δλδ πριν βγεί ως προιόν τι γινότανε? Δεν μαγειρεύανε οι νοικοκυρές?Η μήπως τα μικρά πεισμώνανε και δεν τρώγανε το κολατσιό τους?
Και για ρώτα τον Ηπειρώτη πριν καμια 50αρια χρόνια (αν τον βρεις) που το φτιαχνε αυτό το βούτυρο ,αγνό και το τρωγε ,αλλα"όργωνε" ποδαράτο όλα τα κορφοβούνια αν είχε LDL.
Η ας ρωτησει καποιος Κρητικός τον παππού του οταν ετρωγε τη στάκα και το οφτό και εσκαβε στα αμπελοσκάματα στρεματα ολόκληρα αμπέλι με τα χερια ,αν είχε γραμμαριο λίπους πάνω του
Και τι σημαίνει έχει πολλες θερμίδες?Αν καθομαι όλη μερα στον καναπέ , και το πιτσιρίκι στο play station και χωρίς καθόλου λιπαρα να τρώω ,παλι παχυσαρκος θα γίνω.
Μας τα πλασάρανε , μας άρεσαν γιατι ήταν πιο εύκολα , και τα χάψαμε ως χάφτες που είμαστε ώς έθνος και πουλήσαμε τα δικά μας χιλιάδων ετών και το πληρώνουμε.
Το θέμα λοιπόν έίναι ότι στην Ελλάδα πάντα απορρίπτουμε τα αυτονόητα και ξανά και ξανά ανακαλύπτουμε τον τροχό και αυτόν πια "ξεφούσκωτο"
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
DeepBlue
Member
Member


Ηλικία : 49
Τόπος : Αργυρούπολη - Αθήνα
Registration date : 27/08/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ. ΙΣΧΥΕΙ????   Δευ Μαϊος 02 2011, 22:23

z0rbas έγραψε:
Με αυτά που θα πω ίσως θεωρηθώ γραφικός αλλα δυστυχως σε όρισμενα θέματα πλέον η απάντηση προκύπτει από το ερώτημα. Είχε και ο παππους μου στο χωριό μου "τέτοιο"?Και το τέτοιο αφορά πολλα προιόντα της εποχής μας και όχι μόνο προιόντα.

Για το συγκεκριμένο ο niksalonik το είπε ήδη. Μεσογειακή διατροφή. Αν διατρεφόμασταν σωστά ουτε χοληστερίνη, ουτε τριγλυκερίδια ουτε συμπληρώματα διατροφής θα χρειαζόμαστε.
Τι σημαίνει σπορελαια? Που τα ανακαλύψαμε εμεις που είμαστε 3η ελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο? Ποιοι μας τα πλασάρανε και ξεροτηγανίζουνε όλα τα φασφουνταδικα και τρώμε καρκίνο σε πίτα από όλα χωρίς κρεμμύδι, ή στεφανιαία νόσο σε ψωμάκι με ουγγαρέζα?
Τι πάει να πει μαργαρίνη?Δεν θέλω το βούτυρο επειδη ειναι ζωικό λίπος? Λαδάκι με ζαχαρίτσα με εβαζε η μανα μου εμένα στη φέτα στο ψωμί και ήταν και δικό μου κιόλας και δεν το χόρταινα. Δλδ πριν βγεί ως προιόν τι γινότανε? Δεν μαγειρεύανε οι νοικοκυρές?Η μήπως τα μικρά πεισμώνανε και δεν τρώγανε το κολατσιό τους?
Και για ρώτα τον Ηπειρώτη πριν καμια 50αρια χρόνια (αν τον βρεις) που το φτιαχνε αυτό το βούτυρο ,αγνό και το τρωγε ,αλλα"όργωνε" ποδαράτο όλα τα κορφοβούνια αν είχε LDL.
Η ας ρωτησει καποιος Κρητικός τον παππού του οταν ετρωγε τη στάκα και το οφτό και εσκαβε στα αμπελοσκάματα στρεματα ολόκληρα αμπέλι με τα χερια ,αν είχε γραμμαριο λίπους πάνω του
Και τι σημαίνει έχει πολλες θερμίδες?Αν καθομαι όλη μερα στον καναπέ , και το πιτσιρίκι στο play station και χωρίς καθόλου λιπαρα να τρώω ,παλι παχυσαρκος θα γίνω.
Μας τα πλασάρανε , μας άρεσαν γιατι ήταν πιο εύκολα , και τα χάψαμε ως χάφτες που είμαστε ώς έθνος και πουλήσαμε τα δικά μας χιλιάδων ετών και το πληρώνουμε.
Το θέμα λοιπόν έίναι ότι στην Ελλάδα πάντα απορρίπτουμε τα αυτονόητα και ξανά και ξανά ανακαλύπτουμε τον τροχό και αυτόν πια "ξεφούσκωτο"


+1000 Γιάννη... Ετσι ακριβώς όπως τα λές είναι.


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://gr.linkedin.com/in/tzanlissotirios
.........
vstromhellasforum Fanatic
vstromhellasforum Fanatic


Τόπος :
Registration date : 31/03/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ. ΙΣΧΥΕΙ????   Δευ Μαϊος 02 2011, 22:33

DeepBlue έγραψε:
z0rbas έγραψε:
Με αυτά που θα πω ίσως θεωρηθώ γραφικός αλλα δυστυχως σε όρισμενα θέματα πλέον η απάντηση προκύπτει από το ερώτημα. Είχε και ο παππους μου στο χωριό μου "τέτοιο"?Και το τέτοιο αφορά πολλα προιόντα της εποχής μας και όχι μόνο προιόντα.

Για το συγκεκριμένο ο niksalonik το είπε ήδη. Μεσογειακή διατροφή. Αν διατρεφόμασταν σωστά ουτε χοληστερίνη, ουτε τριγλυκερίδια ουτε συμπληρώματα διατροφής θα χρειαζόμαστε.
Τι σημαίνει σπορελαια? Που τα ανακαλύψαμε εμεις που είμαστε 3η ελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο? Ποιοι μας τα πλασάρανε και ξεροτηγανίζουνε όλα τα φασφουνταδικα και τρώμε καρκίνο σε πίτα από όλα χωρίς κρεμμύδι, ή στεφανιαία νόσο σε ψωμάκι με ουγγαρέζα?
Τι πάει να πει μαργαρίνη?Δεν θέλω το βούτυρο επειδη ειναι ζωικό λίπος? Λαδάκι με ζαχαρίτσα με εβαζε η μανα μου εμένα στη φέτα στο ψωμί και ήταν και δικό μου κιόλας και δεν το χόρταινα. Δλδ πριν βγεί ως προιόν τι γινότανε? Δεν μαγειρεύανε οι νοικοκυρές?Η μήπως τα μικρά πεισμώνανε και δεν τρώγανε το κολατσιό τους?
Και για ρώτα τον Ηπειρώτη πριν καμια 50αρια χρόνια (αν τον βρεις) που το φτιαχνε αυτό το βούτυρο ,αγνό και το τρωγε ,αλλα"όργωνε" ποδαράτο όλα τα κορφοβούνια αν είχε LDL.
Η ας ρωτησει καποιος Κρητικός τον παππού του οταν ετρωγε τη στάκα και το οφτό και εσκαβε στα αμπελοσκάματα στρεματα ολόκληρα αμπέλι με τα χερια ,αν είχε γραμμαριο λίπους πάνω του
Και τι σημαίνει έχει πολλες θερμίδες?Αν καθομαι όλη μερα στον καναπέ , και το πιτσιρίκι στο play station και χωρίς καθόλου λιπαρα να τρώω ,παλι παχυσαρκος θα γίνω.
Μας τα πλασάρανε , μας άρεσαν γιατι ήταν πιο εύκολα , και τα χάψαμε ως χάφτες που είμαστε ώς έθνος και πουλήσαμε τα δικά μας χιλιάδων ετών και το πληρώνουμε.
Το θέμα λοιπόν έίναι ότι στην Ελλάδα πάντα απορρίπτουμε τα αυτονόητα και ξανά και ξανά ανακαλύπτουμε τον τροχό και αυτόν πια "ξεφούσκωτο"


+1000 Γιάννη... Ετσι ακριβώς όπως τα λές είναι.


και +650 απο μενα! OK
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 

ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ. ΙΣΧΥΕΙ????

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
 :: ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ.... :: Απόψεις....-
Μετάβαση σε: