Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.



 
ΦόρουμΕικονοθήκηLatest imagesΕγγραφήΣύνδεση

Μοιραστείτε | 
 

 ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω 
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
spithas
Member
Member
spithas

Ηλικία : 44
Τόπος : Πλέον.... Ίλιον
Registration date : 02/09/2008

ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε   ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε - Σελίδα 2 Icon_minitimeΔευ Σεπ 15 2008, 13:54

[quote="Γιώργος Σαββίδης"]
Spithas έγραψε:
.......Αν και ο τρόπος τσεκαρίσματος για το μέγεθος & εσωτερικό σχήμα του κράνους δεν ήταν ο καλλίτερος εφ όσον δεν υπήρχε τραυματισμός στο στέρνο Είναι απίθανο η αιτία να ήταν το μέγεθος του κράνους ( συνήθως η ευκολία κίνησης του κράνους να βγει από το κεφάλι αφήνει και τραύμα στο στέρνο , αφού δεν υπάρχει καμία αντίσταση την στιγμή της κίνησης του κράνους )

Όσο για την μεταλλική μπάρα που είχε εσωτερικά του κράνους υποθέτω ότι φορούσε η το tornado η το fiber tech της lazer η μεταλλική αυτή μπάρα είναι από μαλακό αλουμίνιο ανοιχτή από τη μια της πλευρά και μόνο σε πίεση προς τα μέσα με την υποστήριξη από το κέλυφος του κράνους ( σαν πλαίσιο ) μπορεί να προσφέρει κάτι ….. δεν είναι κολλημένη η έχει κάποια στήριξη από το κέλυφος σε μεγάλο χτύπημα συνήθως φεύγει από την θέση της ( το πλαίσιο ) και είναι ανίσχυρη να προστατέψει χωρίς το πλαίσιο και είναι απίθανο να προκαλέσει κάταγμα στην γνάθο άλλο είδος τραύμα μπορεί , αλλά κάταγμα είναι απίθανο ,μπορείς να θυμηθείς η μπάρα ήταν στην θέση της, είχε αλλάξει σχήμα ?


Μηχανική βλάβη συνήθως έχει και συνέπεια φρεναρίσματος ….. αλλά η ηλεκτρική βλάβη και τροφοδοσία καυσίμου δεν αφήνει ενδείξεις στην άσφαλτο …..Όσο για την ταχύτητα τους δεν πρέπει να ήταν μεγάλη ( αυτό μπορούμε να το συμπεράνουμε από τα τραύματα του Άτυχου αδελφού σου και το που χτύπησε )

Κάτι ήθελα να ρωτήσω από το πρώτο σου μήνυμα αλλά θεώρησα και ακόμη το πιστεύω ότι ίσως δεν είναι και το καλλίτερο για σένα να ασχοληθείς με το δυσάρεστο αυτό θέμα που είναι πολύ αβέβαιο αν θα βρεις τις αιτίες …….
Αλλά αν θέλεις να το συνεχίσουμε θέλω να μου ξαναπεριγράψεις την κατάσταση του μπουφάν που φορούσε λες βγηκε χωρίς να σπάσει το φερμουάρ τι εννοείς ? και αν έχεις το κράνος η φωτογραφίες θα βοηθούσαν ……. ( νομίζω ότι αυτό είναι και το ποιο σημαντικό από όσα μας έχεις περιγράψει μέχρις στιγμής < το κράνος δεν μπόρεσε να προστατέψει τον αδελφό σου > από αυτό θα μπορούσε να ζει σήμερα ο αδελφό σου )
[color=blue]Δεν πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να σκεφθεί κάτι τέτοιο …..πιστεύω ότι όλοι έχουμε νιώσει ένα πολύ μικρό μέρος του πόνου σου και αυτό που σε “τρωει “ είναι πολύ φυσικό να θέλεις να μάθεις ………

Φίλε Γιώργο,
φώτο απο το κράνος δυστηχώς δεν μπορώ να αναρτήσω. (το κράνος το κράτησε η μητέρα μου και δε θέλω να της το ζητήσω για ευνόητους λόγους) Θυμάμαι όμως πως ΔΕΝ είχε σπασίματα παρα μόνο γδαρσίματα επιφανιακά (που δηλώνουν οτι δεν έμεινε στο κεφάλι του παρα μόνο δευτερόλεπτα) Σημάδια πρόσκρουσης στην αριστερή πλευρά στο ύψος της γνάθου, και μικρότερα σημάδια γδαρσίματος (στην άσφαλτο?) στο πίσω μέρος ψηλά, ενώ να θυμίσω οτι η ζελατίνα είχε φύγει απο το κράνος.
Το μπουφάν του (και εδώ είναι το παράξενο) το είχε κουμπωμένο σχεδόν μέχρι το τέρμα (2 πόντους χαμηλότερα) με το φερμουάρ και τα τρούπς (μεταλικά κουμπιά) αδιευκρίνιστο το ΠΩΣ, βρέθηκε μακριά απο το σώμα του με ένα σημάδι τριβής μέσα δεξιά, χαμηλα σχεδόν στο τελείωμα, ένα σημάδι στο αριστερό στήθος (πρόσκρουση) και γδάρσιμο στο αριστερό μανίκι. Το μπουφάν είναι σε άριστη κατάσταση (το χρησιμοποιώ ο ίδιος κάθε μέρα απο τότε χωρίς την παραμικρή παρέμβαση) ενώ τα σημάδια που σας περιγράφω (πλήν του εσωτερικού) είναι αμελητέα και πρέπει να το ψάξεις για να τα βρείς.
Είναι πάντως απίστευτο οτι παρόλο τον ακριβό εξοπλισμό, αυτός δε στάθηκε ικανός να τον βοηθήσει οταν τον χρειάστηκε (δεν περίμενα απο το μπουφάν να του σώσει τη ζωή, αλλά απο το κράνος όμως.....) συν το γεγονός πως είναι απορίας άξιο πώς εξοπλισμός σχεδιασμένος για μοτοσυκλετιστές έφυγε απο πάνω του. (Θυμίζω οτι απο τα 2 γάντια μόνο το ένα βρέθηκε πάνω του, όπως και το ένα μποτάκι.
Thanks Σπύρος
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
V.Stratos
moderator
moderator
V.Stratos

Ηλικία : 41
Τόπος : Βόλος
Registration date : 19/08/2008

ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Κράνος..Οσα πρέπει να γνωρίζουμε   ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Φεβ 27 2009, 14:35

Το κράνος σώζει ζωές

Πλήρη κράνη προσώπου (full face). Εύκολο να τα αναγνωρίσει κανείς λόγω της προστασίας τους γύρω από το πηγούνι. Θεωρείται η ποιό ενισχυμένη κατασκευή κράνους.

Τα Υβριδικά κράνη (Flip-up) σας επιτρέπουν να ανοίξετε το μέρος πηγουνιού του κράνους και να το γλιστρήσετε προς τα πάνω. Συχνά πολύ χρήσιμα για τους ανθρώπους με τα γυαλιά.

Ανοικτά κράνη προσώπου (jet). Γνωστά και ως κράνη τριών τετάρτων. Στοχεύουν να προστατεύσουν τα αυτιά και την πλευρά του προσώπου. Εντούτοις αυτό το είδος κράνους δεν παρέχει προστασία στο πηγούνι. Τα γείσα είναι συχνά αποσπάσιμα.

Τα κράνη Shorty γνωστά επίσης ως μισά κράνη και είναι η απλούστερη μορφή ενός κράνους. Δεν υπάρχει καμία προστασία του πηγουνιού η των πλευρών του προσώπου. Ενδείκνυνται το οδήγηση ενός ταχύπλοου σκάφους ή ενός ποδηλάτου συνήθειας.

Τα διαγώνια κράνη τα οποία κυρίως χρησιμοποιούνται σε off - road και moto - cross αγωνίσματα και των οπίων οι χρήστες έχουν την δυνατότητα προσθήκης προστατευτικών εξαρτημάτων.


Συμβουλές & έλεγχος του προστατευτικού κράνους

Η επιλογή του σωστού κράνους

Η επιλογή του σωστού κράνους είναι δύσκολη υπόθεση και χρειάζεται αρκετός χρόνος. Φυσικά ο χρωματισμός δεν είναι το βασικότερο κριτήριο αλλά οι προδιαγραφές ασφαλείας. Οι περισσότεροι κατασκευαστές δίνουν πληροφορίες για τις προδιαγραφές που προσφέρονται για τα προιόντα τους. Σίγουρα ανάλογα με τις οικονομικές μας δυνατότητες και τα πιο πάνω αποφασίζουμε για το κατάλληλο μοντέλο βάση των αναγκών μας. Η δοκιμή του κράνους είναι το σημαντικότερο στάδιο της αγοράς διότι μόνο όταν φορέσουμε ένα κράνος μπορούμε να πούμε ότι μας ταιριάζει. Η ακόλουθη διαδικασία είναι πλέον γνωστή. Φοράμε το κράνος και το κουμπώνουμε ρυθμίζοντας το ώστε να περνούν τουλάχιστον δυο δάκτυλα απο το λουρί. Κρατώντας απο μπροστά το κράνος το περιστρέφουμε, μαζί πρέπει να περιστρέφετε και το κεφάλι μας. Μετά σπρώχνουμε απο το πίσω μέρος του κράνους προς τα πάνω,τότε το κεφάλι μας πρέπει να κινηθεί αναλόγως όπου σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βγαίνει όταν είναι κουμπωμένο. Δέν πρέπει να μας πιέζει στο μέτωπο και φυσικά να μη μας προκαλεί δυσφορία αλλά είναι καλά να είναι λίγο σφικτό όταν είναι καινούργιο γιατί μετά απο λίγο καιρό θα χαλαρώσει παίρνοντας το σχήμα του κεφαλιού μας.

Ζελατίνα

Η ζελατίνα του κράνους είναι ένα μέρος που σχετίζετε με την ασφάλεια του οδηγού. Ένα κράνος με μαύρη ζελατίνα μπορεί να δείχνει ΄΄άγριο΄΄ άλλο με ζελατίνα καθρέφτη να είναι εντυπωσιακό όμως κανένα απο αυτά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται νύκτα γιατί μειώνουν την ορατότητα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Στήν χώρα μας λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας ειδικά το καλοκαίρι σίγουρα βοηθά η χρήση της φιμέ ζελατίνας όμως την νύκτα είναι επικίνδυνη. Στήν αγορά υπάρχουν τέσσερις τύποι ζελατίνων. Οι άχρωμες,οι φιμέ,οι μαύρες και οι τύπου καθρέφτη σε διάφορους χρωματισμούς. Οι ζελατίνες που δεν χαράζονται( antiscratch ) και αυτές που δεν θολόνουν( antifog )είναι καλύτερες έστω και αν κοστίζουν κάτι παραπάνω.

Αερισμός

Ειδικά στην Ελλάδα, κράνος χωρίς αερισμό μετατρέπεται σε φούρνο ή χαμάμ αμέσως.
Ελέγξτε τη λειτουργία των διόδων αερισμού με γαντοφορεμένα χέρια και προσέξτε το ύψος και τη μορφή των αεραγωγών. Οσο πιο πολύ προεξέχσυν, τόσο πιο πολύ θόρυβο θα κάνουν. Χρειαζόμαστε ροή αέρα στο κάτω μέρος της οθόνης για το ξεθόλωμά της και την αναπνοή μας, και στο πάνω μέρος του κεφαλιού για να δροσίζεται το τριχωτόν της κεφαλής και να διατηρείται ο εγκέφαλος σε θερμοκρασία λειτουργίας. Οι αερισμοί αναπόφευκτα αυξάνουν το θόρυβο, περισσότερο ή λιγότερο. Το πόσο ήσυχο είναι ένα κράνος εξαρτάται από το σχήμα του, την ομαλότητα της εξωτερικής του επιφάνειας και τα ανοίγματά του, όπως και από τη θέση οδήγησης και το φαίρινγκ (ή την έλλειψή του) της μοτοσυκλέτας μας. Η τιμή Τιμή δεν έχει! Μην υποτιμήσετε τη νοημοσύνη και τη ζωή σας αγοράζοντας ένα φτηνιάρικο κράνος, που έχει φτιαχτεί μόνο και μόνο για να ξεγελάει την Τροχαία. Αγοράστε το καλύτερο κράνος που μπορείτε, από μάρκα γνωστή, που αντιπροσωπεύεται και διαφημίζεται στην Ελλάδα, για να βρίσκετε ανταλλακτικά. Οταν βέβαια η μεγαλύτερη τιμή οφείλεται μόνο στα χρώματα και τα σχέδια, μπορείτε να γλιτώσετε χρήματα αγοράζοντας τη μονόχρωμη έκδοση. Και μην ξεχνάτε θαύματα δε γίνονται. Είναι αδύνατον ένα κράνος των 100 Ε να παρέχει την ίδια προστασία με ένα των 300 Ε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μεγαλύτερη τιμή σημαίνει απαραίτητα και αναλογικά καλύτερη προστασία.

Απλά για ενημέρωση

Το ακριβό κράνος δεν το αγοράζουμε για επίδειξη, γιατί μπορεί η μοτοσυκλέτα σας να είναι μικρού κυβισμού και να μη κοστίζει πολλά χρήματα όμως το κεφάλι σας δεν κοστολογείται βάση της αξίας της μοτοσυκλέτας που οδηγείτε. Μην επιλέγετε κράνος μεγαλύτερο από το νούμερο σας,πρέπει να εφαρμόζει σφικτά στο κεφάλι σας και να μην παίζει όταν κινείτε το κεφάλι σας. Υπολογίστε ότι μετα απο λίγο καιρό η επένδυση θα ανοίξει και θα είναι πιο άνετο. Θετικό είναι στο κράνος να αναγράφει σε κάποιο σημείο στο εσωτερικό του τις προδιαγραφές. Προτιμήστε ανοικτόχρωμους συνδυασμούς για να φαίνεστε καλύτερα.

Έλεγχος και αντικατάσταση

Ο παράγοντας χρόνος δεν είναι αυτός που μας λέει πότε πρέπει να αλλάξουμε το κράνος μας. Εννοείται οτι μετά από κάποιο ισχυρό κτύπημα η ατύχημα πρέπει να το πετάξουμε έστω αν εξωτερικά φαίνεται ανέπαφο. Η ζελατίνα πρέπει να καθαρίζεται συχνά από τα λιωμένα ζωύφια γιατί δεν είναι ωραίο θέαμα και από την άλλη μειώνεται η ορατότητα. Προσέχουμε το κράνος μας να μην είναι ληγμένο. Τα "φτινιάρικα" κράνη και αυτά της μεσαίας κατηγορίας ως προς την τιμή έχουν ημερομηνία λήξεως. Ένα ληγμένο κράνος δεν παρέχει ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ προστασία, αντίθετα μπορεί να σπάσει και να μας τραυματίσει χειρότερα. Πολλοί οδηγοί αγνοούν ότι τα κράνη χρειάζονται όπως και οι μοτοσικλέτες τους κάποια συντήρηση για να διατηρούνται σε άριστη αισθητική και λειτουργική κατάσταση.

Προδιαγραφές ποιότητας

Συχνά ακούμε διάφορους πωλητές κρανών να αναφέρουν τις προδιαγραφές που πληρούν τα κράνη που πουλούν και δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται. Αυτές οι προδιαγραφές δεν είναι τίποτα άλλο από κάποια στάνταρτ τα οποία ανταποκρίνονται σε κάποιους ποιοτικούς ελέγχους που έχουν γίνει. Αυτούς τους ελέγχους τους διενεργούν κάποια ινστιτούτα η άλλοι μη κρατικοί οργανισμοί. Οι προδιαγραφές πουImage έχει ένα κράνος είναι το σημαντικότερο σημείο που πρέπει να προσέξει ο κάθε αγοραστής. Οπότε ο κάθε αγοραστής, καλό είναι να προσέχει, ώστε το κράνος που αγοράζει να καλύπτει τουλάχιστον μια από τις παρακάτω προδιαγραφές. Για την Ευρωπαική Ενωση οι προδιαγραφές είναι οι ECE (22/03 και 22/04),για την Μ.Βρετανία είναι οι Β SI (6658 A ),για την Γαλλία οι AFNOR ,για την Γερμανία οι DOT ,για τις Η.Π.Α.η SNELL (90)και για την Ιαπωνία οι JIS

Συστήματα κλειδώματος λουριών

Υπάρχουν τρεις τύποι συστημάτων: διπλό d - ring (ο ασφαλέστερος και ο ελαφρύτερος), γρήγορη απελευθέρωση (ο πιό συχνός και ευκολότερος στην χρήση) και σύστημα μοχλών (δύσχρηστος)

Φορώντας το κράνος εννοείτε οτι το κουμπώνουμε σωστά.Σε αντίθετη περίπτωση ο κίνδυνος να μας φύγει είναι μεγάλος και οι συνέπειες ειδικά σε ατύχημα. Φοράμε το κράνος ΠΑΝΤΑ ΔΕΜΕΝΟ. Ένα λυτό κράνος εκτός από αναποτελεσματικό μπορεί να γίνει και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ είτε αποσπώντας την προσοχή μας από την οδήγηση, λόγω μιας πιθανής του κίνησης από τον αέρα ή κάποια λακκούβα, είτε ασκώντας στο κεφάλι μας απρόβλεπτες δυνάμεις, εξαιτίας κάποιας μετακίνησης του κατά την σύγκρουση.

ΠΡΟΣΟΧΗ στους τραυματίες !!!

Σε περίπτωση που βρεθούμε σε κάποιο ατύχημα που εμπλέκεται μοτοσυκλετιστής ΔΕΝ του βγάζουμε ΠΟΤΕ το κράνος, ακόμη κι αν μας το ζητήσει ο ίδιος. Περιμένουμε το ασθενοφόρο του οποίου το προσωπικό είναι ειδικά εκπαιδευμένο για τέτοιες περιπτώσεις. Τα κράνη από τους τραυματίες δεν βγαίνουν με τη συνήθη μέθοδο, τραβώντας τα, αλλά κόβονται. Κάθε τι άλλο μπορεί να ΑΠΟΒΕΙ ΜΟΙΡΑΙΟ και είναι σίγουρο ότι κανείς δεν θα ήθελε να σκοτώσει αυτόν που προσπάθησε να βοηθήσει !!!



Πιστεύω χρήσιμο..
Το άρθρο φυσικά είναι C/P

_________________
ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε - Σελίδα 2 1331373600_20_1_EUR_3_dark

''Ride slower than your guardian angel can fly''

Reveka Project
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
chdimis
Member
Member
chdimis

Ηλικία : 50
Τόπος : Βέροια
Registration date : 08/08/2008

ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε   ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Μαρ 18 2009, 20:58

Πολύ καλά και χρήσιμα αυτά που λέτε.

Απορία: Σήμερα πήγα για service και έκανα ένα test drive τα κράνη.Δοκίμασα X-Spirit, KBC, και το XR-1000.Οι εντυπώσεις ανάμικτες (όπως και οι τιμές) με το xr ποιο ρηχό στο κεφάλι και το KBC το ποιο βαθύ
Η περίμετρός μου είναι 57-58 εκατοστά και έτσι δοκίμασα και τα Medium και τα Large.Και τα 2 έσφιξαν μιας και είναι καινούρια μόνο που το medium σε όλες τις μάρκες μου άνοιγε την γνάθο από την πίεση στα μάγουλα.Στο μέτωπο ήταν καλά.Επίσης κατά την εισαγωγή του κεφαλιού στο μικρό "άνοιγε" όλο το κράνος για να μπει το κεφάλι
Ερώτηση: Πως μπορώ να καταλάβω ποιο είναι καταλληλότερο για την γκλάβα μου γιατί φοβάμαι να πάρω το large μην ξεχειλώσει και γίνει κουδουνίστρα.Υπάρχει περίπτωση το medium να ανοίξει τόσο και να εφαρμόζει σωστά;
Τώρα έχω ένα large AGV mr που το έχω εδώ και αρκετά χρόνια κι έχει ξεχειλώσει τελείως.Έχει φαγωθεί εξωτερικά και εσωτερικά.

Ευχαριστώ
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Rory
moderator
moderator
Rory

Ηλικία : 58
Τόπος : Χανια
Registration date : 25/01/2009

ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε   ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Μαρ 18 2009, 21:08

θα παρεις το Μ 57 58 φορεσε το καλα εαν περναει το δαχτυλο σου ανετα απο τη ζελατινα προς το κουτελο θα χρειαστεις αμεσως μικροτερο , μην ξεχνας ομως οτι θελει λιγες μερες μεχρι να παρει την φορμα του

_________________
ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε - Σελίδα 2 107kpb5ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε - Σελίδα 2 53k93k
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.rorygallagher.com/
massai
gold member
gold member
massai

Ηλικία : 50
Τόπος : Ίλιον
Registration date : 03/11/2008

ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε   ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Μαρ 18 2009, 22:59

Δημήτρη (chdimis) κόντεψα να έρθω στα χέρια (που λέει ο λόγος) με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος που πήρα το XR1000 μου. Βρε με στενεύει να του λέω, θα ανοίξει να μου λέει. Βρε μου έχουν πεταχτεί τα μάτια έξω να του λέω, μου ανοίγει και η γνάθος απ' την πίεση (όπως είπες κι εσύ), ΔΕ ΣΟΥ ΠΟΥΛΑΩ ΕΓΩ LARGE το νούμερό σου είναι MEDIUM (57-58 φοράω κι εγώ) να μου λέει πάλι αυτός...
Με τα πολλά, λέω...ας βασιστώ στην εμπειρία του, τι στην οργή...
Τελικά μετά από 1 μήνα χρήσης... ΑΝΟΙΞΕ.
ΠΡΕΠΕΙ να είναι σφιχτό στο κεφάλι, να εφαρμόζει καλά, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΙΕΖΕΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ.
Το αφρολέξ ανοίγει με τη χρήση.

Μήτσο...αν μπορείς να το πάρεις...πάρτο. ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ ΚΡΑΝΟΣ. Μιλάω για το XR1000.

geia
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
chdimis
Member
Member
chdimis

Ηλικία : 50
Τόπος : Βέροια
Registration date : 08/08/2008

ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε   ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Μαρ 19 2009, 00:58

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Απ ότι βλέπω θα πρέπει να βρώ αφορμή πάλι να επισκεφτώ κατάστημα για helmet test drive.450 το έδινε το ΧR αλλά σκοπεύω να το πάρω απ έξω μιας κι έχω πάρει το κολλάι εδώ και 4 χρόνια.
Άντε να βρεις shoei στη Βέροια.Σα να ψάχνεις παρθένα σε γηροκομείο.
Γιώργο δεν είσαι κοντά να δοκιμάζαμε τουλάχιστο το δικό σου (με την άδειά σου πάντα) μπας και βγάζαμε καμιά άκρη.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
massai
gold member
gold member
massai

Ηλικία : 50
Τόπος : Ίλιον
Registration date : 03/11/2008

ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε   ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Μαρ 19 2009, 01:31

Δημήτρη μετά χαράς θα σε εξυπηρετούσα, είσαι μακριά όμως..
Πάντως, η δικιά μου η κεφάλα είναι 57.5 πόντους και μου 'έκατσε' το Medium.
Τις πρώτες μέρες πάντως...την άκουσα απ' το σφίξιμο φίλε, σε σημείο που δε μπορούσα να οδηγήσω.
Μου φαινόταν οτι θα πεταχτούν τα μάτια μου εξω.
Έστρωσε ΑΠΟΛΥΤΑ σε διάστημα 10-15 ημερών.
Δεν έκανα και μεγάλες αποστάσεις βέβαια, 15 χιλιόμετρα την ημέρα, πήγαινε έλα στη δουλειά.
Έχε υπόψη σου πάντως πως τα μαξιλαράκια μπορούν να αντικατασταθούν με μικρότερα, αν και δε θα το πρότεινα. ΣΤΡΩΝΟΥΝ.
Σκέψου πως τώρα πιά, μετά από 4 μήνες, ώρες ώρες το αισθάνομαι...χαλαρό.
ΠΡΟΣΟΧΗ στο sizing λοιπόν.
Ααααα...ψώνια από Ευρώπη για να συμπέσεις στα νούμερα που δοκιμάζεις στην Ελλάδα.
Τα Αμερικάνικα διαφέρουν..

OK
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
deusxt
Member
Member
deusxt

Ηλικία : 53
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 17/01/2008

ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε   ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Ιουν 04 2009, 13:42

μερικές χρήσιμε πληροφορίες απο το φειζερ κλαμπ

http://www.fazerclub.gr/forumx/viewtopic.php?f=21&t=9389&st=0&sk=t&sd=a
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 

ΚΡΑΝΟΣ. Ολα οσα πρέπει να ξέρουμε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή 

 Παρόμοια θέματα

+
Σελίδα 2 από 2Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
 :: ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ-ΑΝΑΒΑΤΗΣ :: Κράνη-
Μετάβαση σε: